Mik a jelei, ha depressziós a kismama? Nézd meg itt:

Hirdetés

A terhesség alatti depresszió általános jelenség, hétből egy nő ismeri az állapotot. A legújabb kutatási eredmények szerint a betegség nemcsak az anya hangulatát befolyásolja, de a magzati fejlődésre is hatást gyakorol.

 

 

A depresszió kialakulásának előrejelzése terhes nőknél

Létezik egy biomarker (egy biológiai jelzőanyag), most nevezzük csak BDNF-nek (egyébként ez egy idegrendszerre ható fehérje), amelyről már korábban bebizonyították, hogy ha szintje alacsony a vérben, kapcsolatba hozható a depresszió kialakulásával nem terhes, felnőtt nőkben. Nemrégen kimutatták az Ohiói Állami Egyetemen, hogy terhesség alatt is változik a BDNF szint, amely depresszióhoz vezethet, és a baba alacsony súllyal születhet.

 

 

A jó hír az, hogy van lehetőség a probléma kezelésére, karbantartására!

Az antidepresszáns szerek növelik a BDNF szintet. Ez lehet, hogy bizonyos állapotos nőknek szóba jöhet, de azért mindenképpen érdemes figyelembe venni a lehetséges kockázatokat és mellékhatásokat!

Szerencsénkre van még egy nagyon hatékony módja a BDNF szint emelésének. Ez pedig nem más, mint a mozgás! Az orvostól kapott jóváhagyás után nyugodtan maradjunk fizikailag aktívak, hiszen ezzel is remekül szinten tarthatjuk a BDNF szintünket! Így javíthatjuk mind a saját hangulatunkat, mind a baba fejlődését!

forrás betegvagyok


loading...


Szólj hozzá