Különleges képességek az állatvilágban – Az alábbi két jelenség előtt is tanácstalanul állnak a szakemberek:

Tudjuk, hogy az állatok érzékszervei másként működnek, mint az emberé. Érzékenységük időnként sokszorosa a miénknek. Az alábbi két jelenség előtt is tanácstalanul állnak a szakemberek. 

 

31 elefánt jött elbúcsúzni a férfitől

Lawrence Anthony, a nemzetközileg is elismert természetvédő, környezetvédő, felfedező, és bestseller szerző Dél-Afrika legendás személyiségei közé tartozik. A halála után lezajlott események szinte megkoronázták életművét.
2012. március 7-én halt meg az élete során sok elefántot megmentő tudós. Két nappal a halála után vadon élő elefántok két nagy csoportja jelent meg a házánál. Az állatok azért jöttek, hogy végső búcsút vegyenek társuktól. A különös szertartás épp úgy zajlott, mintha az elefántok fajtársuktól búcsúztak volna.
Összesen 31 elefánt jött el, és tettek meg sok mérföldet, hogy a tudós házához érkezzenek. Az emberek, akik tanúi voltak mindennek, nem akartak hinni a szemüknek. Nem csak a legmagasabb intelligenciaszint és a tökéletes pillanat megérzése volt hihetetlen, hanem amilyen szervezett módon érkeztek a helyszínre. A lassú menet rendezett sorban, egymás mögé felsorakozva jelent meg az író vadregényes környezetben megbúvó háza előtt. A csendes tisztelgés 2 napon és 2 éjen át tartott, miközben semmit nem ettek és ittak a gyászoló állatok. Két nap után, hajnalban, ugyanazon az úton, ahogy érkeztek, elindultak haza.
Az esemény érdekessége, hogy a férfinek már több mint 3 éve nem volt semmilyen kapcsolata az elefántokkal.

Mélységesen gyászoló csimpánzok

Hihetetlen érzelmek szabadultak fel a csimpánz temetésekor.
Egy kameruni csimpánzmentési központban készültek a felvételek még 2008-ban. A Dorothy névre hallgató csimpánz szívelégtelenségben meghalt. Társai a kerítésen túlról figyelték az eseményeket. A gondozók ezt észrevették, és az élettelen testet odatolták a többiek közelébe, hogy elbúcsúzhassanak tőle.
A csimpánzok megölelték egymást, és mély gyásszal figyelték, ahogy barátjukat eltemetik. Az állatpark személyzetét is meghatotta az állatok ragaszkodása. Dorothy utolsó útja olyan volt, mint ahogyan egy ember búcsúzik a földi élettől.


forrás zoldujsag


loading...


Szólj hozzá