Káposztalevelet tesz a melltartójába, ha meglátod miért csinálja, tuti kipróbálod te is!

Hitted volna, hogy a káposzta nemcsak a fazékban válik hasznunkra? Néhány házi praktikára is nagyszerűen alkalmas a káposztalevél, íme:

 

1. Fejfájás: a legtöbb esetben látási probléma okozza, de a háttérben ott lehet a stressz vagy a kimerültség is. A legjobb megoldás ilyen esetben, hogy készítsünk káposztalevél borogatást a fejünkre, húzzunk rá egy sapkát, majd feküdjünk le néhány órát.

2. Ha testünkön megjelenik egy duzzanat, vagy véraláfutás, akkor a legjobb megoldás, egy darab friss káposztalevél a sérült felületre, vagy a duzzanatra. Ugyanígy hatásos boka, térd fájdalmakra feldagadásra, húzódásokra is, valamint reumatikus fájdalmak enyhítésére is. A pakolást ajánlott ficamok és rándulások, ekcéma, reumatikus fájdalmak, asztma és szédülés esetén is alkalmazni.

 

3. Pajzsmirigy problémákra is kitűnő – javítja az emésztést és az anyagcserét a szervezetben. Ehhez tegyünk egy káposztalevelet a pajzsmirigyre, kössük át egy sállal és a pakolást hagyjuk rajta egész éjszaka.

4. Az emlőfájdalom a nőknél a menstruáció ideje alatt fokozottan jelentkezhet, ilyen esetben érdemes a káposztaleveles borogatást bevetnünk. Ez a módszer nappal és éjszaka egyaránt alkalmazható.

5. Szoptatás alatti mellgyulladás esetén  a leghatásosabb népi gyógymód a kelkáposztalevél. Kiváló gyulladáscsökkentő. Fogj 4-5 vaskos, húsos levelet, mosd meg, majd klopfolóval vágj rá néhányszor, hogy kijöjjön a leve. A levelek hűtik a mellet és a bennük lévő hatóanyag így könnyebben szívódik be. Tedd a leveleket a melledhez, majd takard le egy szövetpelenkával. Ha felforrósodnak, cserélgesd.

forrás buzzblog


loading...


Szólj hozzá