loading...

Ez az a kategória, amelyre azt kiáltjuk: ILYEN NINCS!! :O Pedig van, és DÖBBENETES!!! (videó)

CSODÁLATOS ÉS ELKÉPESZTŐ, AMIT CSINÁL!!

Yevgeniya Olegnova Kanayeva 1990. április 2-án született az egykori Szovjetúnióban lévő Omsk-ben. Nagymamája hatására kezdett el gimnasztikázni mindössze 6 évesen.

2003-ban debütált első nemzetközi versenyén, ahol a fiatalok kategóriájában ő nyert, ezzel pedig ő vehetett részt a Japánban megrendezett World Club Championshipen. 2004-től kezdve több címet is megnyert, ő lett a fiatalok kategóriájában a nyertek az Aeon Cup-on 2004 és 2005-ben is, valamint az International Tournamenteken is szép eredményeket, főleg első helyezéseket ért el.

A 2008-as Kínában megrendezett Olimpián egyéni és egyben világszerte rekordot döntött, amikor mind az öt gimnasztikai versenyszámban megnyerte az aranymedált.

2009-ben több mint 20 aranyérmet szerzett, köztük négyet a Budapesten megrendezett világkupán is.

2010-ben ismét járt Magyarországon, Debrecenben, ahol immár 5 aranyéremmel tért haza. Emellett versenyzett Innsbruckban, Brnoban, Berlinben és Szentpéterváron is, ahol több arannyal is hazatért.

A 2012 nyarán Londonban megrendezett olimpián ismét rekordokat döntött, azonban az öt kategóriából ekkor csak 4 aranyérmet szerzett.

forrás: https://starity.hu/sztarok/evgenia-kanaeva/eletrajz/