A 4 legjobb hajhullás elleni módszer

A hajhullás szinte mindenkit utolér. Állítsd meg, hiszen rengeteg módszer áll a rendelkezésedre. Cikkünkben a legjobb és leghatékonyabb négyet mutatjuk most be nektek!

 

A hajhullás – főleg ősszel – az egyik legtermészetesebb jelenség, bár senki nem örül neki. Az évnek bizonyos szakaszaiban a hajhullás még fokozódhat is, olyankor a párnádon, fésűdön jóval több hajszállal találkozhatsz, mint máskor.

Mielőtt pánikba esnél, jobb, ha először körülnézel, hogy mit is tehetsz a probléma megoldására, és utánajársz, hogy mi lehet az esetleges oka a hajhullásnak.

Mikor fokozottabb a hajhullás?

Az őszi fokozott hajhullás is teljesen természetes. Ennek több oka is lehet. Nyáron a hajad természetesen több vitamint, ásványi anyagt és napfényt kap, aminek köszönhetően sokkal gyorsabban nő. Majd elérve a növekedés végső fázisát, gyorsabban is hullik ki. Mivel több hajszál kerül ebbe a szakaszba, ősszel a hajhullás drasztikusnak is tűnhet.

A hajhullás lehet, hogy nem is hajhullás, csak hajvesztés. Tudjuk mi a különbség? A hajhullásnál a haj tövestül távozik, míg a hajvesztés azt jelenti, hogy a nyáron kiszáradt, károsodott hajvég letörik. Ilyenkor nincs probléma a hajhagymákkal, csak nem vigyáztál eléggé nyáron a hajadra.

A fokozott hajvesztés egyik oka lehet például, hogy a szervezet nem képes ellátni a fejbőrt a hajnövekedéshez szükséges és megfelelő tápanyagokkal. A következmény pedig nem egyszerűen csak az, hogy a hajnövekedés lelassul, hanem a hajszálak vékonnyá és töredezetté válnak, majd a növekedés teljesen megáll.

Ha nincs tápanyag, a hajhagymák hajlamosak elaludni.

Nos, mit tehetsz a hajhullás ellen?

A hajhullás komplex probléma, okozhatja akár stressz, esetleg hormonális problémák, sőt, vérszegénység vagy cukorbetegség is – szerencsére van olyan típusa, amit viszonylag egyszerűen orvosolhatsz.

A legfontosabb, hogy megfelelően táplálkozz. Az egészséges haj szempontjából a legfontosabb tápanyagok a B-vitamin csoport tagjai, valamint a különböző fehérjék, illetve a cink, a vas, mint legfontosabb ásványi anyagok. Ezeket a hüvelyesek, a diófélék, a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, a tojás és a húsok tartalmazzák legnagyobb mennyiségben.

Óvatosan a hajszárítóval, a hajvasalóval is. Bánj óvatosan a hajaddal, ne használj alkoholtartalmú hajformázókat. Ápold folyamatosan, figyelmesen, és ne festesd túl sűrűn.

Valamint ezeken kívül ne feledkezz meg a négy legjobb és leghatékonyabb hajhullás elleni készítményről, kezelésről! Nem lesz azonnali a hatásuk, de az eredmények mindenképpen magukért beszélnek.

A legjobb hajszesz

A Bánfi hajszesz régóta ismert termék. Különböző gyógynövény-kivonatok alkoholos oldatát tartalmazza, mely csökkenti a hajhullást, és serkenti az új haj növekedését. A hajszesz használata javítja a fejbőr vérkeringését, így fokozva a hajhagymák tápanyag-ellátottságát. A hajszeszt legalább három hónapig érdemes használni, a kúra kezdetekor hetente legalább kétszer. A megmosott, még nedves fejbőrbe kell masszírozni, majd törülközőbe csavarni a hajat, és várni 20 percet, majd ismét samponnal hajat mosni. A Bánfi hajszesz mellé beszerezhetsz sampont és balzsamot is, melyek szintén tartalmazzák a különleges gyógynövény-komplexet. A balzsamból hetente egyszer pakolást is készíthetsz. A termékek nem drágák, 1000 forint körül kaphatóak.

Ápolás belülről

Ha a fent olvasott vitaminokat és más tápanyagokat nem tudod természetes formában a szervezetedbe juttatni, akkor másképp kell hozzásegíteni a hajhagymákat a nekik járó betevőhöz. A boltok és patikák polcain rengeteg szépségvitamin kínáltatja magát. Az egyik kifejezetten a hajhullás problémájára szakosodott, és sokak által kedvelt termék. A Forcapil kapszulát kúraszerűen kell alkalmazni legalább két hónapig. Két hétig napi kétszer két kapszulát, utána pedig két hónapig napi kétszer egy kapszulát kell bevenni. A Forcapil hatóanyagai a DL-methionin, az L-cisztin, a B-vitaminok, a biotin és a cink-pidolát. Kiegészítésként használhatod a praktikus, szórófejes Oldatot, melyet minden nap a fejbőrre kell szórni, és alaposan bemasszírozni. Nagyon hatékony.

Menta és zsálya

Szintén időszakosan használandóak a hajhullás elleni ampullák. Több cég kínál ilyen ampullákat, a leghatásosabbak azok, amelyek mentát, vagy zsályát tartalmaznak. Egy szabadalmazott molekulakombináció is segít megállítani a hajhullást. Az Aminexil rögzíti a hajgyökeret, mert nem hagyja megszilárdulni az őt körülvevő kollagént. Az SP94 molekula a hajszál belsejébe hatol, és ott a hajat alkotó elemekké alakul át, így erősítve azokat. Három hetes használat után a hajhullás csökken. Az ampullakúrából árusítanak nők, illetve férfiak részére készültet is.

Ha hajhullás, akkor a fenti módszerekkel biztosan és hatékonyan kezelheted ezt a hétköznapi, de kellemetlen problémát.
forrás nepbetegsegek


loading...


Szólj hozzá